Gy.I.K.

– azaz Gyakran Ismételt Kérdések

A teljesség igénye nélkül, csak néhány olyan kérdés, amit már megkaptunk az évek folyamán…

“Mi az átverés az egészben?”

Úgy gondolod, hogy ez túl szép hogy igaz legyen, kell hogy legyen valami a háttérben? Sajnos annyian átverik, becsapják az embereket hogy ezen a kérdésen egyáltalán nem csodálkozok, a bizalom hiánycikk. Mégis azt kell hogy mondjam, ennél se többről, se kevesebbről nem szól az egész.

 

“Mi a helyzet a pénzzel? Mennyit kell beadni?”

Mai világunkban kényes kérdés, de teljesen jogos. Nem is kívánjuk megkerülni. A gyülekezetben van lehetőség az adakozásra – ebből nem csinálunk titkot – de nincs gyűjtés, nincs presszionálás, nem kell “beadni”, önkéntes alapon történik, és teljesen anonim, senki nincs ellenőrizve, sem számon kérve. Ahogy a Biblia is tanítja, hogy az adakozás ne kényszerből történjen: ” A jókedvű adakozót szereti az Isten”.

” Hogyan kell viselkedni egy ilyen helyen?”

Mindenképpen természetesen. Egyébként pedig ugyanazok a viselkedési szabályok érvényesek, mint minden nyilvános rendezvényen: lehetőleg ne zavarjuk a másikat.

“Milyen a politikai beállítottságuk?”

Nagyon fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy közösségünk nem foglalkozik politikával. Politikai tartalmú igehirdetéseink, összejöveteleink nincsenek. Tagjaink politikai beállítottságát magánügynek tekintjük, ebben nyomást nem gyakorlunk senkire. Az antiszemitizmust, és a rasszizmust viszont semmilyen formában nem támogatjuk, hiszen a Biblia szerint minden ember egyenlő.

“A közösségnek van felekezeti háttere?”

Igen, van. A Magyar Pünkösdi Egyházhoz tartozunk. Országos honlap: www.punkosdi.hu

 

Ha van még kérdésed, írd meg! Még az is lehet, hogy közzétesszük:)