Igazi jóhír? Az meg mi?

Szeretjük a jó híreket, szeretünk jó híreket kapni. Sajnos, mai világunkban nem sok jó hír vesz körül minket. Ha bekapcsoljuk a televíziót, a rádiót, az internetet, tapasztalhatjuk, hogy mindenfelől ránk áradó információk között nem sok igazán felemelő van.  Tombol a válság, a politikusok és az elemzők is bizonytalanul néznek a jövőbe, és az átlagembert is megkörnyékezi a félelem. Természeti katasztrófák országokat sodornak az összeomlás szélére. Egyre brutálisabb bűncselekményekről kapunk hírt, s egyre közelebb otthonainkhoz. A felsorolást hosszan lehetne sorolni. Emberek tömegei szenvednek a különféle erőszakos cselekmények, és szerencsétlenségek következtében.

S mindezek mellé még ott van a magánéletünk is. Talán mi is csendben szenvedünk. Nem vagyunk börtönben, de úgy érezzük hogy az életünk egy börtön. Nem sújt földrengés, de mégis összeomlóban vagyunk, az első repedések már megjelentek… Megcsalnak, becsapnak, mindenféle bűnt elkövetnek a mi rovásunkra. Személyes válságunkban, katasztrófáinkban mi is várjuk, vajon honnan jön segítség? Ki segíthet rajtunk? Ki mond nekünk jó hírt?

Mi szeretnénk ezt megtenni, van egy jó hírünk:

Isten annyira szeret minket,embereket, hogy készített számunkra egy megoldási tervet, kidolgozott egy válságcsomagot, egy kiutat az élet értelmetlenségéből. S ez a kiút nem a vallás, nem egy filozófia, nem pénz, hanem egy személy: Jézus. Ő eljött, hogy megváltson, megmentsen minket mindabból amiben csendben szenvedünk, s egy új irányt adjon.

S ha lehet még fokozni ezt a jó hírt: Isten ezt a lehetőséget szeretetből kínálja fel, minden ember számára, így Önnek is…

 

 

Bajai Pünkösdi Gyülekezet- Hitről, kicsit másként…


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.