Isten pofonja

Isten milyen nagy pofont tud adni? Talán a kérdés egy kicsit meghökkentő első olvasásra. Az egyik zsoltárban, mégis egy ilyen érdekes imát találtam:

 „Állj mellém, URam, szabadíts meg, Istenem! Hiszen te vered arcul minden ellenségemet, kitördeled a bűnösök fogait!” Zsolt. 3,8

A fenti idézet azt próbálja bemutatni, hogy nem jó Istennel kikezdeni? Igen, ezt is nagyon jól szemlélteti a zsoltár írója: Isten nagyon erős. Most azonban  valami másról szeretnék írni:

A legtöbb olvasónak nem ismeretlen érzés egy pofont kapni. Életünk folyamán többféle szituációban beleszaladhattunk – s  bele is szaladtunk – egy-egy nyaklevesbe.
Mindenkinek meg vannak a saját történetei.
Sok emberrel és sokféleképpen megtörtént már: amikor az ember barátaival van együtt, azt gondolja, hogy nem érheti baj, hiszen itt vannak a többiek, megvédik egymást. Mikor azonban valami folytán belekeverednek egy „éles” helyzetbe, hirtelen mindenkinek sürgősebb dolga támad, s az illető ott marad egyedül, s elviszi a balhét…
Amikor igazán szükség lenne a segítségre, egy erős kézre, egyedül marad, magára hagyva a bajban. Több ilyen „balesetről” hallottam, s volt, amit saját szememmel láttam is. Egy-egy ilyen helyzetben, jó nagy pofonokba lehet bele szaladni…
És  most jöjjön egy kis bátorítás:
Ha minden barátom elhagy egy szorult helyzetben, Őhozzá akkor is fordulhatok, védelemért, segítségért, győzelemért. Az emberekben gyakran csalódhatunk, mikor biztosnak hitt segítségük elpárolog, s a szorult helyzetben egyedül maradunk, úgy érezzük nincs kihez fordulni támogatásért.
Azonban Jézus nem az a fajta barát, aki a bajban eltűnik, inkább olyankor mutatja meg ki is Ő valójában. Az Úr a hatalmát, az erejét, nem az emberek megfélemlítésére, hanem a védelmére használja.
A kérdés, hogy igénybe veszem ezt a védelmet? Milyen a kapcsolatunk? Barát vagy ellenség?

 

 

Bajai Pünkösdi Gyülekezet- Hitről, kicsit másként…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.