Kik vagyunk?

 

Közösségünk kis létszámú, családias hangulatú, az összetétele is igen változatos képet mutat: Vannak idősek és fiatalok. Családosak és egyedülállóak. Megfér itt a mérnök, és a segédmunkás is. A bajai pünkösdi gyülekezet nem büszkélkedhet nagy tradíciókkal, több évtizedes múlttal. Jelenlegi formában körülbelül öt éve létezünk, megalakulásunk története viszont annyira kalandos volt, hogy arról nem bejegyzést, hanem könyvet lehetne írni…

Különböző életek, különböző utak találkoznak itt, egy valami azonban közös mindenkiben:

Valahol, valamikor életünk útján egy személyes találkozás Jézus Krisztussal olyan változást eredményezett, mely kihatással lett életünk további irányára.

Milyen közösség szeretnénk lenni?

Két szóval megfogalmazva: kétarcú gyülekezet.

Vigyázat! Nem kétszínű! Valami sokkal izgalmasabbról van itt szó! 🙂

Egyrészt: emberarcú közösség, mely számol az ember emberségével, hogy tökéletlenek vagyunk, sokszor nem jól teszünk dolgokat, erőteljes korlátok között éljük életünket. Olyan gyülekezet, ahol nem kell szerepet játszani, sem álarcok mögött tettetni a boldogságot. Van ennél egy sokkal ígéretesebb perspektíva is…

Hogy ezekkel együttesen Isten szeret minket, nem mond le rólunk, győzelmet ad a kilátástalanságban, vezet és célt ad létezésünknek. A bennünk és általunk végzett munkájában pedig az Ő arca körvonalazódik ki. Ezért hisszük, hogy egyben egy istenarcú közösséggé is válunk, ahol a két tulajdonság szorosan összeforrva, de mégis megkülönböztethetően együtt létezik. Egyben kiformál egy csodát is, melynek részesei vagyunk.

Sőt, ennek te is részese lehetsz!

Ha felkeltettük az érdeklődésed, vagy kérdésed van, keress minket bátran (KAPCSOLAT menüpont), gyere el, szeretettel várunk!

További jó böngészést, és Isten áldását kívánjuk az életedre!

A gyülekezet nevében:

baratirobi

Baráti Róbert
lelkipásztor