Úgy érzi egyedül van a világban?

Általában az emberek nem szeretnek egyedül lenni. Néha kell a magány, s kell hogy elcsendesedjünk, de az ember alapvetően társas lény. S a hétköznapi életünk során is emberek, olykor valóságos tömegek vesznek minket körül.
Ezek a kapcsolatok azonban igen változó minőségűek. Vannak, akik munkatársak, közelebbi ismerősök, barátok, rokonok, házastársak, a listát hosszan lehetne sorolni. Az internetezők több mint fele, a különböző közösségi oldalakon is aktívan építi kapcsolati hálóját. Sok száz ismerősünk, barátunk van.
Mégis a felmérések szerint, az elmagányosodás egyre nagyobb mértéket ölt társadalmunkban. Úgy is nevezhetnénk: társas magány. Együtt élünk, lakunk, dolgozunk, utazunk. Mégis mindenki a maga kis világában él, igyekezve védeni magát mindentől, és mindenkitől. Csendben szenvedünk a magánytól, s közben mindannyian  sóvárgunk egy jó barát után, akivel megoszthatjuk gondolatainkat, aki mellett fontosnak, és értékesnek érezhetjük magunkat. Viszont mai világunkban a jó barát igen ritka, mint ahogyan máshol is megemlítettem: a bizalom hiánycikk.
Ezzel kapcsolatban az igazi jó hírünk az hogy van Valaki, akit érdekel mi történik velünk, aki látja miben élünk. Aki nagyon jól érti, és megérti, milyen ha kifelé nevetünk, de befelé sírunk… a Megváltót is becsapták, elárulták, eladták annak idején, Ő azonban soha senkit nem csapott be, s nem élt vissza követői bizalmával.
Ha senkinek nem kellünk, és úgy érezzük hogy mindenki elfordul tőlünk, Ő akkor is felajánlja barátságát. Azt gondolom ez tényleg egy igazi jó hír!

 

Bajai Pünkösdi Gyülekezet- Hitről, kicsit másként…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.