Ugrás a semmibe?

Az emberek régóta keresik az élet meghosszabbításának módját. Tudósok lázasan kísérleteznek, próbálnak megoldást találni, hogyan lehetne minél inkább kitolni az emberi lét határait. Életmód változtatással, egészséges étkezéssel, káros szenvedélyektől mentesen, lehet késleltetni, de egy biztos: egyszer mindenkinek át kell lépni az élet küszöbét – kifelé.

S mi van utána? Ez a kérdés minden embert foglalkoztat.  Van valami a halálon túl is? Miért olyan biztosak abban a keresztények hogy mi van “odaát”? Mi a bizonyíték? Nem inkább, ugrás a semmibe? Hiszen még senki sem tudta bebizonyítani, hogy mi is van utána.

Igen, a tudomány eszközeivel lehetetlen annak a bizonyítása, hogy amiről a Biblia tudósít, igaz. Nem lehet kísérletekkel bizonyítani, mérni, kiszámítani, ez azonban még nem jelenti azt hogy ez nem igaz.

Hiszen számtalan olyan dolog van életünkben, melyet nem lehet a tudomány eszközeivel bizonyítani, mégsem vonjuk kétségbe létezését. Ilyen például a szerelem. Nem tudjuk mérni, dokumentálni, csak elfogadni, elhinni tudjuk társunk szerelmét, s viszont mi sem tudjuk a saját szerelmünket lemérni. Első lépés itt is a hit, a bizalom, melynek a gyümölcsei megmutatják a szerelmet. Jézus Krisztus megváltását sem lehet lemérni, kiszámolni. Isten szeretetét is csak a hittel elfogadva lehet átélni, gyümölcseit életünkben megtapasztalni. S ez a hit adja meg az alapját annak a várakozásunknak, hogy Valaki vár minket a “túloldalon”, s nem a  semmibe ugrunk!

 

Bajai Pünkösdi Gyülekezet- Hitről, kicsit másként…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.