Vigyázat! A magasban dolgoznak!

Gyaloglás, sétálás közben találkozhatunk ezzel a felirattal. Elkerített építési területeken, lezárt járdaszakaszokon, állványzattal körberakott épületeken. Egyértelmű veszélyhelyzetre hívja fel a figyelmet. Jobb kikerülni az ilyen területeket, vagy az ember azt kockáztatja, hogy esetleg valami a fejére esik.
Ami elgondolkodtatott, hogy egy ilyen egyszerű kis tábla képes az arra járó embereket megállítani, irányváltoztatásra kényszeríteni. Nincs rajta hitelesítő aláírás, nincs megmagyarázva, hogy miért, s ki rakta oda. Mégis az üzenet így is eléri a kívánt hatást. Miért?
A válasz egyszerű: mert az emberek megbíznak abban, amit rajta olvasnak. Nem kockáztatnak meg egy esetleges sérülést, balesetet. Nem látják a munkásokat, nem hallják a munka zaját, mégis elfogadják igaznak.
Ez a hétköznapi példa jól bemutat egy olyan igazságot, mely nemcsak az építkezések kapcsán hasznosíthatunk. Világunk, Földünk, s életünk is egy „építkezési terület”, ahol ugyanígy kinn áll egy tábla: „Vigyázat a magasban dolgoznak!”
Igen, ott fenn, a látható világunk határain túl, Valaki most is munkában van, ahogy ezt Jézus is megfogalmazta:

„Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” János evangéliuma 5:17

Talán, sokszor nem is vesszük észre, vagy elképzelhetetlennek tartjuk, hogy ebben a zűrzavaros világban Ő még valamit is tesz egyáltalán. Úgy tűnik, hogy recsegve – ropogva megroggyanó civilizációnk menthetetlenül összeomlik, s Ő tétlenül nézi ezt végig.
Miért nem segít? Miért nem látjuk, hogy ha Ő tényleg létezik? Miért hagyja, hogy minden a vesztébe rohanjon?
Pedig látható világunk színfalai mögött lázas munka folyik. Nem a világunk megmentése a cél, hanem az emberé. Minden ember értékes, de  irányváltásra van szükségünk , hogy elkerüljük a veszélyt.

Isten csak egy dolgot kér: bizalmat. Ahogy megbízunk egy tábla üzenetében, s másfelé megyünk, ugyanúgy változtathatunk irányt életünkben is: csak el kell hinni, hogy amit Ő mond, azt komolyan is gondolja.

 

Bajai Pünkösdi Gyülekezet- Hitről, kicsit másként…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.